Så sällan städar vi – snuskiga sanningen om våra hem

Prova oss igenom att boka städningen på www.ftstadgrupp.se nu och få 15% rabatt igenom att använda koden FIRST2015ST vid bokningen.

Att ha ett rent och snyggt hem är för de allra flesta ganska självklart. Speciellt inför och efter högtider, så som exempelvis julen.

Men en helt ny undersökning gjord av Henkel Norden som Leva & Bo kan publicera exklusivt visar att så många som var femte svensk städar så sällan som en gång i månaden. Samma undersökning visar också att städning orsakar gräl, att så många som 40 procent bråkar om städningen där hemma. Inte ens två procent uppger att de använder städhjälp.

— Det är förvånande att så många som var femte bara städar en gång i månaden, säger Tarik Belqaid, nordisk PR-chef för Henkel Laundry & Home Care.

Städning orsakar mest bråk hemma

Och i dag är det tjugondag Knut – dagen då julen ska städas ut, julpyntet packas ned och granen kastas ut. Något som brukar följas upp av storstädning i hela hemmet. Men nu visar det sig att städning är den hushållsuppgift som orsakar mest gräl i de svenska hemmen.

Utöver det visar det sig att det fortfarande är kvinnan som tar största ansvaret för hemmasysslorna.

Kvinnorna ansvariga för tvätten

Så många som 70 procent att kvinnorna uppger att de ansvarar för tvätten, men att var tredje önskar att det var någon annan som tog över ansvaret. 40 procent av männen svarar att de ansvarar för tvätten och en femtedel av männen önskar att någon annan ansvarade för tvätten.

Bråk om städning hemma

Vad gäller städningen är det lite mer jämnt fördelat. Hälften av kvinnorna och lite mer än en tredjedel av männen svarar att de ansvarar för städningen. Totalt svarar nästan 40 procent att de har bråkat om detta.

Det man däremot är helt överens om är vilka hushållsuppgifter som man främst föredrar. Både män och kvinnor säger att dammsugning är den hushållsuppgift de helst utför, medan putsning av fönster och speglar hamnar allra längst ned på listan för båda könen.

 

Källa: http://www.expressen.se/leva-och-bo/gor-det-sjalv/husmorstips/snuskiga-sanningen-om-vara-hem–sa-sallan-stadar-vi/