Städa både enklare, roligare och snabbare.
Allt som behövs är tygblöjor, musik och 15 minuter.
Här är dem 6 första tips som hjälper att städa.

Vi på FT Städgrupp AB använder sig av dem tips som listas här. Prova oss igenom att boka städningen på www.ftstadgrupp.se nu och få 15% rabatt igenom att använda koden FIRST2015ST vid bokningen.

1. Tänk städningen som i rutor

Ett annorlunda men mycket effektivt tips är att tänka på alla ytor som ett rutnät. Dela in spegeln, bänkskivan eller golvet i rutor i ditt inre. Genom att visualisera området i rutor missar man ingenting och man städar inte samma ställer flera gånger heller

2. Ta golven sist

När du städar, ha som regel att alltid arbeta uppifrån och ned. På så sätt får du inte ned damm och smuts på golvet som du redan gjort rent.

3. Håll torrt för att slippa smuts

Ett bra sätt att slippa mögel, silverfiskar, tvålskumsavlagringar, bakterier och annat är att hålla badrummet torrt. Stäng aldrig badrumsdörren utan låt det vädra ut, och torka alltid torrt efter dusch och bad.

4. Samla ihop sladdar och kablar

Elektriska sladdar är en riktig damm-magnet. Spänn ihop dem med buntband eller snoddar. Kan du få upp dem från golvet är det bra bäst.

5. Använd mycket krokar

Tycker du det är jobbigt att organisera saker i lådor är krokar ett bra alternativ. Mycket går att hänga upp och du kan placera dem lite var du vill. Baksidan på dörrar eller insidan på garderoben. Att hänga handväskorna på krokar på väggen är en rolig inredningsdetalj.

6. Använd fiffiga och oväntade städhjälpmedel

  • Tvättbara tygblöjor är bra poleringsverktyg. Speciellt på material som granit, speglar och fönster.
  • Rivna lakansbitar och mikrofiberdukar är också bra, ett tips är att köpa dukarna på avdelningen för bilmaterial – där är de mycket billigare än på städavdelningen.
  • En vattenskrapa fungerar utmärkt till smulor på bänkskivan eller dammiga trappor. Den greppar bra och kommer åt i trånga hörn.
  • Stekspade är utmärkt till att ta bort klegg på golvet med.

Källa: http://www.expressen.se/leva-och-bo/gor-det-sjalv/husmorstips/stada-som-proffsen–har-ar-13-smarta-tips/