Diskmedel oväntat bra till allt – 5 smarta knep

Diskmedel löser fett och är därför en perfekt allrengöring. Lite diskmedel och varmt vatten räcker långt – det går faktiskt att använda till det mesta om du inte överdoserar.
Till och med blommor kan må bra av diskmedel. Här är 10 saker du inte visste att du kunde använda det till.
Källor: Country Living, Återbruka mera (Facebook), Huffington Post

1. Bättre orkidéer

Fyll en diskho och häll i lite diskmedel. Ställ ner orkidéerna en efter en och låt de plaska i vattnet tills de blir alldeles skummiga och blöta. Låt dem står där i ungefär fem minuter. Orkidéerna kan sedan få rinna av innan du ställer tillbaka dem på sin plats. Växterna älskar detta!

2. Få dina smycken skinande rena

Blanda lite diskmedel med bubbelvatten. Det blir ett snabbt och smidigt medel att rengöra smycken med. Lägg dina smycken i blandningen i fem minuter och svep dem sedan omkring dem i löddret en liten stund. Använd en tandborste för att skrubba bort smuts som inte redan försvunnit.

3. Ta bort fettfläckar från kläder

Har du råkat stänka salladsdressing på tröjan? Gnugga in lite diskmedel på fläcken och skölj av med vatten. Eftersom diskmedel löser fett är det perfekt för svåra fläckar. Det funkar också utmärkt för att ta bort ringar runt skjortkragen.

4. Diskmedel som maskindiskmedel

Är ditt maskindiskmedel slut? Förmodligen har du salt, bakpulver och vanligt diskmedel hemma. Fyll bara diskmaskinen som vanligt. Häll sedan i ungefär tre droppar vanligt diskmedel i facket där du normalt häller i maskindiskmedel. Häll på bakpulver så att det fyller två tredjedelar av facket. Tillsätt salt till facket nästan är fullt. Sätt i gång diskmaskinen som vanligt och du kommer få skinande ren disk!

5. Diskmedel som fönsterputs

Diskmedel biter bra på glas och är därför som gjort för att putsa fönster. Blanda varmt vatten med några droppar diskmedel. Häll över det i en sprayflaska och spreja på fönstret eller spegeln. Torka sedan av med en mikrofibertrasa och skölj med vatten med några droppar ättika i. Simsalabim, fönstret är glasklart.

Källa: http://www.expressen.se/leva-och-bo/gor-det-sjalv/husmorstips/diskmedel-ovantat-bra-till-allt–10-smarta-knep-1/?bullet=6