10 naturliga rengöringsmedel du borde kunna utantill

Vi på FT Städgrupp AB använder sig av dem tips som listas här. Prova oss igenom att boka städningen på www.ftstadgrupp.se nu och få 15% rabatt igenom att använda koden FIRST2015ST vid bokningen.

Hur miljövänligt lever du när det kommer till städning?
Vill du spara både pengar och värna om miljön? Superenkelt!
Här är 10 helt naturliga rengöringsmedel du bör känna till hur du gör!

1. Flytande handtvål

Gör din egen handtvål är enkelt genom att mixa flytande Kastilientvål med vatten.

Fyll din tvålpump med en femtedel av olivolja-baserade tvålen och resten av flaskan med vatten. Vill du kan du tillsätta några droppar av någon doftande eterisk olja för att få mer doft.

 2. Allrengöringsmedel

Skapa det enklaste allrengöringsmedlet genom att blanda en del ättika med en lika stor del vatten.

Kom dock ihåg att aldrig tillsätta ättika-baserade produkter på marmor, granit eller sten! Använd då i stället vodka eller tvättsprit. En sprayflaska med den förstnämnda vätskan är perfekt att använda för att slippa fula tvättränder på fönster och speglar.

3. Golvrengöring

En hemmagjord golvrengöring är minst lika effektiv som en köpt sådan. Framför allt miljövänligare. Fyll en hink med hett vatten, tillsätt sedan 1 dl ättika och vodka (eller tvättsprit) och två matskedar diskmedel.

4. Kakelrengörare

Gör en pasta av bikarbonat och några droppar vatten för att rengöra ditt kakel med en svamp. Följ därefter upp med din allrengöringsspray för att få bort resterna.

5. Rengöring till kastruller och bakplåtar

Använd diskmedel och salt och skrubba. Ta stålull om det inte räcker.

 6. Rengöring till gjutjärnsstekpannan

Att göra ren sin gjutjärnsstekpanna ska inte kräva så stor ansträngning. Allt du behöver är värme, vatten och en svamp. Använd aldrig diskmedel!

Hetta upp pannan, ta den från plattan, skrubba och torka. För svårare rengöring, mixa lika delar olivolja med grovt salt och skrubba. Skölj sedan med hett vatten och torka.